Schilde Turnhoutsebaan 364, 2970 Schilde

Operatie & nabehandeling

De verdoving

Momenteel wordt de ingreep die plaatsvindt in het daghospitaal van het AZ. St. Jozef (Malle) bijna altijd onder druppelverdoving uitgevoerd. Meestal dient dus geen inspuiting rond het oog toegebracht te worden. De ingreep duurt ongeveer 10 a 15 minuten. De ingreep wordt als pijnloos ervaren.

De ingreep

De lens wordt verwijderd via een kleine insnede van 2 mm. De lenskern wordt opgezogen (= phaco-emulsificatie). Hierna wordt een plooibare kunstlensje in het lenszakje geplaatst. Door deze kleine insnede is het mogelijk te werken zonder het plaatsen van draadjes daar de wonde zichzelf sluit. Aldus wordt een snelle recuperatie van het zicht op enkele dagen of zelfs de dag na de operatie bekomen.

Na de operatie

Het oog zal de dag na de ingreep worden onderzocht. Een tweede controle vindt doorgaans na een maand plaats.

Gedurende een maand (afbouwend schema) zal U oogdruppels dienen te gebruiken. Bij fel zonlicht kan het dragen van een zonnebril helpen, doch dit is niet verplicht. Eveneens is het aan te raden de eerste weken na de ingreep geen zware arbeid te verrichten. Natuurlijk mag U het oog dadelijk na de operatie weer gebruiken.

Wat is cataract

Cataract is een verouderingsverschijnsel van de lens en...

De klachten

De meest voorkomende klachten zijn: Wazig zien, alsof...

Vooronderzoeken

Voorafgaand aan de ingreep zullen verschillende vooronderzoeken uitgevoerd...

Wij zijn gelegen te Turnhoutsebaan 364, 2970 Schilde

Top